//CLICK! Wanyy Wanoo♥











Hye Earthlings ♥ You have stumbled on my blog . Leave your footstep in my Cbox . Follow , and I'll follow you back dear readers :) Thank You ;*

▲ MySelf
♫ MyBebyBoo
▲ MySunshine
♫ MyEndlessLife








Design by : Nurin H.(mygurlz).
Basecodes : Husnaa.
0thers : <3 | <3


Older Post
Happy Saturday (:
Sunday, December 23, 2012 | 6:10 PM | 0 Stalker(s)
Jika hidup kamu dalam kekosongan, dampingilah keesaan Tuhan . 
Nescaya kamu akan beroleh ketenangan jua kedamaian (:


Assalamualaikum Wahai Pembaca Yang Cantik'2 , Kacak'2 dan Comel'2 :) EHH? XD
Nampak tak tajuk post ni ? Nampak knn ? :/ Happy Saturday ? Yaaa , hari Sabtu , 221212~ Adee apee ? Nothing's special , except for a family day out :) Family day out ? Yup , kami sekeluarga pergi berjalan . Berjalan kemana ? Haaaaaa , itulahh yang nakk diceritakan :)
Bismillahirrahminirrahim~ Kami sekeluarga pergi berjalan ke LEGOLAND Malaysia . Pernah dgr knn ? :/ Haaaaaa , yg takk pernah tuu , tanyalahh MR GOOGLE :) hihi ^^ Ehh ? Sekeluarga ? Yaaa , memang sekeluarga . Cuma kakak jee yg takk dapat ikut :( Biaselahh , hidup U knn ? Sadlife~ :'/ Yg adik bwh Hafni pulaa , tanakk ikut . Semua daa ajakk dia . Well , boys knn ? Lelaki kalau diajak berjalan , dorang mmg jarang nakk keluar . So , sesorang laaa dia kat rumah kelmarin :)
Dari Singapore nakk ke LEGOLAND Malaysia di Nusajaya tuu , mengambil masa hampir sejam . Tapi , masa hari Sabtu tuu , kami merentasi tambak johor dgn jam nyaa , daa hampir 2 jam lebih~ Bayangkan betapa rimasnyaa kami dlm kereta >.< Fuuhh~ Niat di hati nakk pergi ke USS Singapore , tapi mama ckp tunggu kakak balik . So , ditundakan~ Kenapa tiba'2 pergi LEGOLAND Malaysia ? Sebab.....Papa dapat tiket free :'D Tiket free ? Dari siapa ? HOHO , yg tuu taktau~ But then , by the time kami daa sampai ke destinasi , YA ALLAH~ Ramainyaaa manusiaaa ! :O Besarnyaaa tempattt ! :O Bestnyaaa ! :O and so on~ Memang sebelum ni pernah dirancang nakk ke LEGOLAND Malaysia , tapi takk kesampaian sbb hujan~ and at last ? Jadi jugaa :> Time kiteorg pergi tuu pun daa memang hujan , tapi sebelah petang lahh :) Hujan'2 pun tetap main , sebab apee ? Sebab taknakk membazir :'D Kami balik dari sana dalam kul 8 lebih . Well , kat sana banyak kemudahan , selesa lahh jugaa :) Surau adee , tandas adee , tempat makan pun adee . Tapi , fhm'2 jelaa harga kat sana acanee knn >.< huhu .
Tertanya'2 siapa yg buat patung'2 dan sebagainya menggunakan LEGO . Memang indah jee mata memandang~ Seronokkk ^^ Kalau nak dibandingkan LEGOLAND and USS , LEGOLAND lebih kepada kanak-kanak dan USS ni lebih kepada golongan dewasa . Kebanyakan game kanak-kanak kat LEGOLAND tuu mesti melebihi ketinggian 100cm . 
Kalau taman tema , mesti org nakk tengok game apee yang best . Mengikut pendapat kiteorang lahh knn , game paling best mengikut urutan ialah Project X , Dragon , Lego Rescue Academy (jadi ahli bomba) , Lost Kingdom Adventure , Technic Twister kecuali yang naik sampan , naik kereta , tuu tak sempat lagi nakk cuba , sebab masa tidak mencukupi . Kalau game kanak-kanak , memang banyak lahh yg best . Semua tempat ada game kanak-kanak . 

Project X memang mencabar~ Gugup jantung naik benda alah tuu . Yg adik kat sebelah , daa menangis melalak bagaikan ribut xD hahaha . Mengucap terus adik aku ni~ "ALLAHUAKBAR ! ALLAHUAKBAR ! ALLAHUAKBAR ! YA ALLAH YA ALLAH YA ALLAH ! ARRRGGHH ! I DON'T WANNA DIE ! :'((( "
Bila ceritakan kat mama , mama tergelak , mama ckp , "Ohhh kauuu ! daa nakk mati baru ingat Allah ehh ?" hahaha xD bedekah satu family~

Izinkan gambar mewakili segalanya :)

Kami sekeluarga :)
|
|
|
V
Technic Twister :)
|
|
|
V
 LEGO atas air ^^
|
|
|
V
 Singapore
|
|
|
V
Taj Mahal :)
|
|
|
V
 Brunei Darussalam :)
|
|
|
V
 Ancient Egypt :)
|
|
|
V
 Parrots made of LEGO :)
|
|
|
V
 Maybank Castle :)
|
|
|
V
 Dataran Merdeka , Johor Bahru :)
|
|
|
V
 Taktau nama benda alah ni . Tapi dia mengeluarkan air mcm hujan~ Omeyy jaa ^^
|
|
|
V
 Masjid Putrajaya :)
|
|
|
V
 KLIA :)
|
|
|
V
 Giraffes made of LEGO :)
|
|
|
V
Comel knn dinosaur belakang tuu ? XD wkwkwk
Observation Tower untuk tengok view LEGOLAND :) INDAHNYAAA~ Subhanallah :')
Adee satu gambar KLCC di malam hari , sebelum balik , Ya Allah , lawaaa sangattt :)

Thank you papa , mama kerana membawa kami sekeluarga berjalan'2 :)

Sekian sahaja dari saya :'D
Assalamualaikum :'D





One midnight in the month of December :3
Friday, December 21, 2012 | 8:19 AM | 0 Stalker(s)


Beranilah untuk menunda kesenangan kecil demi 
kesenangan yg LEBIH BESAR (:
Kebahgiaan terbesar dlm hidup adalah keyakinan bahawa kita dicintai ,
dicintai apa adanya , atau bahkan yg lebih baik ,
dicintai meskipun tidak layak dicintai :)


Assalamualaikum Wahai Pembaca Yang Dikasihi dan Dirahmati ALLAH SWT :)
Harini berapa haribulan ehh ? 21/12/2012 ? Andaian orang kristian bahawa harini adalah hari kiamat ? Subhanallah , Astarghfirullah . Sesungguhnya hari kiamat itu tiada sesiapa pun yg tahu , 
kecuali TUHAN YANG MAHA ESA :)
Mudah-mudahan terbuka hati orang'2 kafir untuk kembali ke jalan yg benar , AAMIINN~

Straight to the point , as you see , the title of my new post , ONE NIGHT IN THE MONTH OF DECEMBER :) That particular midnight , 21/12/2012 , the most happiest night I've ever gone thru~ Alhamdulillah ya Allah , tghmlm semalam knn ? Yaaa , tghmlm semalam . Berbaik lahh hubungan Hafni dgn insan yg bernama Muhammad Taufiqurrahman Bin Tuah Fairuz :) EHH ? Siapakah dia ?
Haaaa , nakk cerita lahh ni x) Before this , kiteorang memang asyik gaduh jee . Sebab apee ?
Haaaa , itu privacy lahh knn , itu antara Abg Taufiq and his teeeeeeeettttt . Nakk suruh cerita punnn , , , memey taklaa knn . Aib orang tuu , taknak laaa , nanti sia'2 jee dapat dosa free ken kenn >.< uhuk uhuk . Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah . . Jarang sekali nakk jumpa seorang jejaka mcmni :') EHH ? Why ?
Hahaaa , as you know , kami gaduh knn ? Yaaa , memang . Tapi dia ni diam'2 berisi . Kenapakah ? 
Sebab ... Cara dia pujuk takk macam jejaka lain , sumpahh ! And sumpah terharu >.<'' Okayy , semalam , the very first time dia nyanyikan Hafni lagu . Allahu Rabbi :') Ingatkan kenapelahh dia nakk webbie sangat . At first dia tanyee ,  

Abang Taufiq : "adk nak webbie ngan adk ley x abg rindu gile babi punye ngan adk hee"
Me : "laaahaaiii~ siap adee gile babi xD webcam rosaklahh bang , sorry"
Abg Taufiq : "emmm tapi adk bole tgk abg n dgr ape yg abg nak ckp kan ? O.o"
Me : "Yup , why ?"

Suddenly , dia start video call and ask me to accept his vid call . Hafni pun layan jelaa knn knn~ hoho x)
Tanpa diduga , dia daa siap sedia dgn earphone and guitar dia . Ya Allah , apa yg dia nakk buat ni ? 
Terkejut , terujaaa semuaaa adeee xO Guess what ? He sang a song that makes me melt away >.< Alaaaa~ Sweetnyee kau abanggggLagu apakah ? Lagu SAAT TERAKHIR - ST12 Bukan satu lagu jee , tapi DUA ! 
Lagi satu den lupaa pulaa tajuk apee >.< adehh~

See ? Betapa gembiranya dia bila daa berbaik dgn aku >.< alalalala~ haha xD
|
|
|
See ? Dgn bersemangat dia petik gitar tuu and nyanyikan lagu >.< Cair dohh ~ xD haha

Kamu dapat mengenal lebih banyak tentang diri seseorang itu dari adab dan pertanyaannya , bukan dari jawapan-jawapannya .

Thank you for all this . Buat susah'2 jee~ Tapi , still . Sumpah terharuuu >.< 
Tanpa disedar , masa Abg Taufiq nyanyikan tuu , ALLAH , mengalir airmata . . 
Percaya takk ? Uhukk* MALU ><
Ape'2 pun , thanks again . Takk terbalas budi baikmu . *Cewaaahh xD


#Thank You for reading my entry :)
Assalamualaikum =)





Happy Wednesday (:
Thursday, December 20, 2012 | 10:06 AM | 0 Stalker(s)
Dalam kehidupan ada suka dan duka .
Ada warna tersendiri setiap apa yang berlaku yang pasti ,
Bermula dari bawah baru capai yang atas ,
Ada kelahiran ada juga kematian ,
Ada kebahagiaan ada juga kesedihan ,
Yang penting tiap sesuatu ada hikmahnya ;)

Assalamualaikum Wahai Pembaca Yang Dikasihi :)
Maaf kerana menyepikan diri :> Bukan menyepikan diri , tetapi masa untuk menaip post baru tidak mencukupi . Terasa sekejap jee cuti ni knn knn ? :'/ Hmm~ And for the last time . . . Hafni meluangkan masa dengan family . LAST TIME ? Yeahh , last time . Sebab apee ? Sebab lepasni Hafni akan berjauhan dgn family . Berjauhan ? Berjauhan sebab apee ? Krn ingin menuntut ilmu . Yaaa , confirm korang tertanya'2 knn ? Hmm , ntaa laa . Hanya member'2 rapat jee yg tahu :') Kalau nakk tahu , nantikan post Hafni yg akan datang :D hehehe . Jgn maraa~
Okayy , berbalik pada tajuk , HAPPY WEDNESDAY ????? Harini knn daa Friday ? 
Ehh , sukati aku laaa :b Act nakk cerita fasal 12/12/12 :)

Yaaa , 12/12/12 inilahh Hafni meluangkan masa dgn sahabat sejati Hafni . Who is she ? FYI , dia lahh sahabat dunia akhirat Hafni . Bak kata orang'2 yg mengenali Hafni , "Disitu ada Hafni , Disitu juga ada Fyyza." 
SIAPAKAH GERANGAN TERSEBUT ?
|
|
|
V
See ? Kami SAHABAT DUNIA AKHIRAT :*

Pergi berdua jee kee ? Ehh , takdelaa~ Pergi dgn Muhammad Arif Bin Mohd Radzuan dan kawannyee Kamarul . *Sorry , taktau nama penuh Kamarul ahh xD
Confirm adee yg tanyee , korang adee papee kee ? Ehh , tak tak . Arif ni cumee adik junior jee :) Kamarul pulaa ? Kamarul tuu kawannyee Si Arif :)

First , meet Si Budak Comel , Fyyza :) Terus pergi counter ticket , tengok wayanggg :) Cerita apee ? Cerita STRAWBERI CINTA ^^
Awww~ Sweet jee cerita ni ;D
By the time tgh Q up to buy tickets , aku kena call Si Arif Tempang ni xD Tanyee dia katnee and so on , call punyee call , rupe'2nyee , daa dekat aras counter ticket jugaa~ Okayy , daa beli ticket . Hafni and Fyyza pun pergi pass ticket tuu kat dorang . Confirm adee yg tanyee , Kenapee belikan dorang ? Belanja kee ?
HAHA , nakk buat acanoo . Daa janji dgn Si Arif Tempang ni xD Janji sebab apee ? Haaaaa , ituuu kena tanyee Si Arif Tempang sendiri yeee xD

After watching the movie , kiteorg decide nakk g makan . Ikut jelaa kepala Si Arif Tempang ni nakk g makan manee~ Last'2 dia bwk kiteorg ke lorong manee tahh . Sumpahh lorong tuu menyeramkan . Bukan menyeramkan sebab apee . Sebab Hafni & Fyyza takk pernah jejak situ . Memang situ tempat makan . tapi , ALLAH ! Ramainyeeee lelaki >.< Rasee mcm nakk larikan diri jeee ! Terus ckp nan Si Arif Tempang , Arif , aku nakk g Plaza Seni dulu ehh ? Nakk jumpee kawan aku .
Haaaa , yelaa . Tapi nakk meet katnee nanti ? Errrr , Plaza Seni jelaa ehh ? Haaaa okayy . 
I was like , YA ALLAH . Selamatkan lahh aku ! Dalam hati tgh berdoa , tiba'2 adee org jerit , AWAK AWAK ! MUKA AWAK MCM NAJWA LATIF LAH ! 
Allahuakbar , terussss pecut aku dgn Fyyza >.< Mcm nakk bunuh diri pun adee , yelaa . manee taknyee , kitee berdua jee perempuan ? Argghh . Kayy , forget it .
Act , nakk g Plaza Seni sebab nakk jumpee kawan . SIAPAKAH ? Antaranya bebudak One Bestest Family's :) Si Wawal & Si Niz .
Once jejak situ , terserempak dgn dorang . Dorang ajak jejalan sekali . Ohhh~ Nakk buat acanoo , jumpee sekejap jee , bebual gitu'2 and blaa .
Then jejalan jap dgn Fyyza , tiba'2 tuu , Si Niz text , "Comel lahh tadi."
haha okayy , Si Niz merepek xD Ketawa sorang'2 aku~ 
Tak kembang okayy tak kembang :b

At last , jumpa Si Arif Tempang balikk , ajak dia makan pulaa . 
Dia pelik , makan ? asal takk join kiteorg makan jee tadi ? Errr , taknak lahh . Tadi ramai orang . Segan ahh kiteorg >.< Dalahh semua kat situ LELAKI ,
Ohhhh . yelaa , kau nakk makan katnee ? Entah , mane'2 jela .
Kiteorg pun ikut jelaa manee Si Arif Tempang ni pergi~ Ehh ? Tiba'2 Si Shukri pulaa ajak makan kat FoodCourt Innercity .
Ahhh , malaslahh~ Kiteorg terus makan kat Season . Makan makan makan... Tgk jam , hampir kul 5 ?! Okayy , terus balik . Si Arif Tempang and Marul jadi bodyguard kiteorg xD wkwkwk . Sorry Arif , kesian kauu yee . Kaki cemtuu pun , sanggup temankan kiteorg walaupun takk disuruh . Tiba'2 Si Arif Tempang ni jalan sebelah Hafni , ehh ? Pendek rupanyee kau . Aku ingatkan kau tinggi xD Errrr.... Jahattt kauu rep ! *malu*
Btw , thanks Arif & Marul :3
|
|
|
V

Ini lahh Arip & Marul . *Sorry rep , curi gambar kau :P heee~

Sampai'2 jee kat JB Sentral , kiteorg terus berpisah~ Awwhh , sedih kott . Tapi sedih'2 pun , tetap menunjukkan muka ceria :'/ Yelaa , manee tau lepasni takk jumpee knn ? Hmmmm . Sebelum tuu , wajib bergambar dgn Si Budak Comel Fyyza ni xP
|
|
|
V
Comel knn kami ? Wkwkwk xD *Masuk bakul , angkat sendiri*

 hohoho . Then jumpee pulaa Si Shukri Atok . Bebual bebual bebual... Tgk jam , daa hampir kul 6 ?! Okayy , hantar Fyyza kat Taxi Stand , tiba pulaa Si Shukri Atok ni rajin sangat nakk hantar aku sampai ke Imigresen CIQ~ 
At last , dapat jugaa jumpa Si Mamat Tinggi ni xD Daa berapa tahun takk jumpa , tgk'2 daa tinggi xO Terkejut den~ Sampai disini sajaa laa~


Btw , sorry Arif , panggil tempang xD Gurauan semata'2 :D Lepasni daa tkleyy gurau nan kau lagi daa~ haha .

Sayang koranggg~ EHH ? xD
Setiap pertemuan , pasti adanya perpisahan :'/
Semoga kita berjumpa lagi dengan izin Allah yee , AAMIINN :)

#Thank You for reading my entry :)
Assalamualaikum =)






Happy Eidulfitri :)
Thursday, August 16, 2012 | 6:06 AM | 0 Stalker(s)
Assalamualaikum Dear Readers :)
Sorry for the latest updated post :) Sejakk kebelakangan ni , Hafni busy sikitt . Busy dgn kerja kursus dan sebagainyee .

Harini 16 Ogos knn knn ? Lagi 2 , 3 hari nakk raya rite ? Sedihnyee nakk tinggalkan Bulan Suci Ramadhan .
Bulan Syawal akan tiba kelakk .
Tidak terasa sudah sebulan kita menjalani ibadah di bulan Ramadhan . Dan saatnya kita berpisah dengan bulan yang penuh berkat , bulan yang penuh rahmat dan ampunan Allah , serta bulan di mana banyak yang dibebaskan dari seksa neraka .


So , how's the preparation for this year's raya ? Baju ? Kasut ? Tudung ? Handbag ? Dah settle semuanyee ? Hopefully semua daa settle .. So far , this year's raya preparation memang last minute . Yelaa , budaa duduk asrama laaa katekan :) 

Alhamdulillah , rumah daa separuh dicat . Tema baju raya untuk tahun ni ialah PURPLE PINK :D awww~ haruu biruuu makkk tengokk XD Hari Sabtu niee gerakk balikk kampung di Kelantan .. Hip hip hoorayyy ^^ Rindu nakk ziarah kubur Arwah Atokk <'3

K , berdirinya Hafni disini , ingin memohon maaf atas segala salah dan silapnya . Manelahh tahu terkasaa bahasa kee .. terkecilkan hati kee .. dan seangkatan dgnnya . Hope u all maafkan tauu :) And kepada sesiapa yg berkenaan tuu , hopefully u'll forgive me . Halalkan segala apa yg korang pernah bagi ..
Sesungguhnya , saya hanyalah insan biasa yang tak pernah lari daripada membuat kesilapan . Hafni happy dengan korang semua .. Kalau nak duit raya , datanglah rumah . Rumah kat SINGAPORE jee . Hehehe . :P . Jaga diri bebaik . Jangan asyik nak main mercun jee :3 hihi

To " SOMEONE " :- Maafkan segala silap salah Hafni . I don't even know what's wrong with me until u're mad at me . Is it my fault ? Sumpah sedihh bilee break nan kau sebelum tiba hari raya . Tahun ni penuh dgn DUKA , bukan dgn SUKA :'| Salah Hafni kee ? 
Seriously , u've changed a lot :'/ Takpelaa , redha dgn kehendak Allah :'> Jaga harta benda yg HSZ pernah bg kat MNH tau :") Thanks For Everthing Kayy <3 IMY ~

Buah pauh ditengah bendang
Jadi dagangan ditengah kota
Saudara jauh datang bertandang
Bermaaf-maafan sesama kita
Malam-malam lihat lampu jalan
Tengok-tengok hantu raya
hati-hati diatas jalan
supaya selamat pulang beraya
Jambangan indah lagi berseri
Menjadi hiasan di aidilfitri
SMS ku kirimkan pengganti diri
Tanda ingatan tak lupa dihati
Bulan Ramadhan bulan yang mulia
Di sambut dengan hati yang gembira
Kini syawal semakin menjelma
Tangan ku hulurkan maaf dipinta
Kuih makmur kuih tat
Mari makan sama ketupat
Bukan je selamat hari raya tapi hari raya yang selamat
Itu yang perlu kita ingat
Terlebih bisa tutur bicara
Disimpan jangan ampun dipinta
Syawal dinanti kan kunjung tiba
Ikhlas dari hamba yang cantik jelita
Cincin disarung hati berdebar
Jarinan lembut wajah terhias
Ramadhan disambut penuh sabar
Aidilfitri disambut dengan meriah
Sungguh rendang pohon rumbia
Tempat persinggahan sianak kera
Ketupat rendang sudah tersedia
Jemputlah semua menjamu selera
Ada mata pandanglah keindahan
Ada mulut berbudilah pertuturan
Ada hati berilah kesayangan
Ada salah silap silalah maafkan


Lastly , 
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN 


Ikhlas dari Hafni Shazwani Binti Zaini :'> 




Hangout Time :)
Thursday, May 31, 2012 | 8:26 AM | 0 Stalker(s)
Assalamualaikum :)
Apa khabar wahai pembaca sekalian alam ? :) Hope sihat-II shj . Alhamdulillah , Hafni baru baik demam .
And of course , Hafni rinduu nakk meng-update blog :)
So , harineyy adee masee terluang :) izinkan ku memulakan ceritaku ya :D

Cuti 2 minggu dhaa lama tibee knn ? Mesti adee yg ckp , "2 minggu jee ? Alohhh , manee cukup -.-' . " HAHA tahu sangatt . nakk buat acanoo . SekurangIInyee dapat lhaa cuti jgk knn ? Nakk tahu takk . Singapore kann .. kann .. kann .. DAPAT CUTI SEBULAN ~ -.-' perghh pergghh , nakk pindah sek Singapore bolee ? Haihh , ini tidakk adil ! Jealousss nan kauu adikk-II -.-' ergghh ! Tapi takpee , at least dpt jgk cuti ^^ kayy , abaikan .

Cuti-II nyy bolee lhaa REHAT DGN FAMILY , MELANCONG NAN FAMILY & MOST IMPORTANT , HANGOUT DGN MEM-II LAMA :) knn ? heee ,
Act , nakk citee sl Hangout kelmarin , hari Selasa , 29 May 2012 :) With ex-waddinians & also MiTT students :)
For sure , ingatkan nakk pergi Plaza Angsana , but then , adee yg nakk and adee yg taknak . and i was like , " URGHH ! " dhaa cukup baikk org ajak keluar , tapi ... hmm , sokayy then :)
Tukaa-II plan plakk , nakk hang kat KSL City lhaa , tapi takda transport lhaa pulokk --' adee memey adee , tapii nakk buatpee kat situu ? duduk termenung ? Haha k .....

Then , NUR FADZILAH & NURHAFIZAH bagi idea , hang at City Square :) And semua like , " Ouhh okayy . aku on , aku on .. "
Kayy , plan dhaa jadi :) seriously , that time i felt so excited . Biaselahh , budakk rindukan kawan-II lama knn :)
heeee , mcm biasee , kenee gerakk rumaa NURUL AZIEHA & NURHAFIZAH duluuu .
Asyikk aku jee knn -.- haha caringg lhaa katekan , wekk :p #perasaanjap XD 
Fadzilah dhaa gerak City Square duluu nan Nurul Hanisah :)

After fetching them from thier house , amekk lhaa Si Budak Kecikk Comel Lote sorang nyy at depan KFC Larkin Sentral .
HAHA al-maklumlahh , dia sorang Form 1 lhaa katakan ^^ heee , Muhammad Nur Hasif :)
He's my only adopted brother that i love :) Susah senang , dia banyak tolong Hafni . Thanks =)
Bilee dhaa fetch dia , OhhMyy ~ kayy cair -.- HAHA dia comel x)
heee I'm so obsessed ^_^
Yang follow g hang kelmarin , ramai lhaa jgk .. Biaselahh , campur dgn geng-II waddin & tahfiz kann :D hee
Waddin 5 orang , Tahfiz 5 orang :D 
Should I mention their names ? kayy , Nurul Azieha , Nur Fadzilah , Nurul Hanisah , Nurhafizah , Muhammad Nur Hasif , Mohd Rezza , Farah Atikah , Nur Izzaty , Sofia Alisya & of course , HAFNI SHAZWANI :> 

Harapan yang pertama bila dhaa sampai JB tuu , i was like , " hope that today can make me feel happier than before ." Hmm , but I was wrong , harituu lhaa hari yang menyakitkan hati T.T
Hanya kembarku yang tahu masalah-II yang ku hadapi , iaitu Nurhafizah . And for sure , I drop my tears after I spoke to MNH :'( I don't know why . Maybe Allah knows why and how I feel that time :'<
Hmm , kayy , stop talking about the past , or else I'll drop my tears again :'(
Past is Past :)

I think , I should stop here . Panjang sangat :> hee 
May all the pictures tells you the story :>
|
|
|
V
===> Bekas-II SMA Al-Quran Waddin :)
|
|
|
V
===> From left , Sofia , Fiza , Ieza & ME ^^
|
|
|
V
===> NURUL paling PENDEK ! HAHA , At waddin dulu geng-II kiteorang panggil NURUL PENGUIN XD heee . Kenangan tetap Kenangan , tidak akan pernah pupus dari ingatan :)
|
|
|
V
===> Dengan Bambam kuuu ~ HAHA , Sofia Alisya ~
 nama glamour dia : Bubu Shorty ^^ Omell kann dia ? :)
|
|
|
V
===> Bersama adik kepada Bubu Shorty :D Budak-II at sekolah panggil dia patung :) 
sbb dia putih sangat :) bak kata adikku , putih mcm mayat XD HAHA
Nama glamour dia : Ieza DLuvers
|
|
|
V
===> LAST BUT NOT LEAST , my lesbo , my dear twinny , my beloved friend 
Happy dapat hang dengan kembar :* I really miss her . Bilee lagi erkk kitee bolee jumpee ? :<
I really miss + love her so much . Eventhough we are far apart , we still contact each other :)
When I'm sad or down , she'll be the one who makes my spirit up up to the sky . She gave me some touch words & statements that can make my tears drop . Auww , how I miss her so much :<
Thank You for the special day my dear twinny :* IMISSYOUUU ^^

Pictures with the boys ? Ouhh ~ surely , I'll never ever upload it up . Nanti kang adee yangg fitnah bukan-II . So , better simpan buat kenangan jelaa kann :) heee .
Thanks guysss ~ I'll miss youuu & I'll miss all the moments that we've gone thru .

Last words , hope u all will success in everything :) InsyaAllah , amiinn .
We'll meet again soon rite ^^

#Thank You for reading my entry :)
Assalamualaikum =)






Berdamai dengan Masa Lalu~
Saturday, May 12, 2012 | 10:35 AM | 0 Stalker(s)
Makin lamaa , makin menghilang ~ *itulah ayat kawan aku bagi :( ooppss sorry ~*
ASSALAMUALAIKUM :)



Orang atas siapa ? k jangan tanyee :)
Maybe adee yangg tahuu , and adee yangg tak tahuu kenn ? k secara jujur , he's my only beloved adopted brother :) Memang setakatt nyy , ramai lhaa jugaa cemburu sebab budakk atass nyy ramaii peminatt~
So , takde lhaa aku heran sgt nan peminat-II dia . As long as I can contact him :)
He stayed at Kota Tinggi , tapyy sebetulnya di Nogori 9 . Wuuuuu , jauhhh tuu -.-
Info ttg dia ?
Muhammad Nur Hasif
13 Years Old , 10 July 1999
Kota Tinggi , Negeri Sembilan 
Anak ke-4 dari 4 adik beradik
Number phone ? *Minta sendiri . HEHE ^^

Act , aku nakk luahkan perkara sebenar . Siapa yang terbaca and taknakk baca tuu , boleh blaaaa _|_
Ooopsss , hehe . GURAUU ^^ SORRY
Aku gaduh nan dyee for almost 3 weeks maybee ? sebab perkara kecikk jee .
tapy lelama masalah nyy makin besar . Fuuhh --' DUGAAN bagi aku . and ALHAMDULILLAH , berdamai lhaa kami pada hari Sabtu , 12/5/2012 , jam 10 malam :)
ALLAHU RABBI , tensyen akuu semakin menurun . Before this , tensyen aku tahap maksimum , sampaikan kertas periksa SEJARAH 2 & PENDIDIKAN AL-QURAN DAN AS-SUNNAH aku takk terjawab . Tambah lhaa tensyen akuu knn :<
Bilee study , satuu hapee takk masukk even daa bacee doa halau Syaitannnn~
Jujur aku ckp , akuu tkpena nanges sbb insan bergelar LELAKI @ KAUM ADAM .
eventhough dia hanyelahh ADIK ANGKAT , tapyy akuu daa anggap dia as ADIK KANDUNG akuu .
Dia lhaa yang menghiburkan hati aku bilee aku tgh sedih :) Thanks adikk sebab bagi peluang terakhir :*
InsyaAllah akakk akan ubahkan bendee dulu yang buruk menjadi baik . insyaAllah , AMIINN !

Last but not least , ILOVEYOU MY BELOVED BROTHER <3

Bilee berjauhan tuu , jangan lupee orangg siniee yeee :) My Prayers Are Always With You .

Sekian , ILY 545 ~
Assalamualaikum :*


I LOVE YOU FOR A THOUSAND YEARS :)
Saturday, March 24, 2012 | 8:39 PM | 0 Stalker(s)
   Assalamualaikum :) Hey dear readers , i miss this pinky bloggie :) Sorry , can't update a single post for a month . And as you know , I alr moved out from SMA Waddin , and now I stayed in a hostel at Pasir Gudang . Hopefully , I can fit myself in that particular sch :) I really miss all my friends in Waddin , teachers , brothers & sisters . But , I can't do anything , it's for my own sake too :( 
hmm , I MISS ALL MY EX-CLASSMATES SO MUCH :*

FYI , my birthday is on 13 March :) And I celebrated it with my ex-Waddin-classmates :)
Thanks for the big day dear friends :') Seriously , I feel much appreciated eventhough we're not in the same school anymore . Susah senang , kita tetap bersama sejak tingkatan 1 knn ? And I hope , all the memories will be kept save in your mind . ILOVEYOUFORATHOUSANDYEARS :*

===> May all the pictures tell you about my special day <===
|
|
|
|
|
V
Sahabat adalah segalanya . Tanpa sahabat , hidupku tidak bermakna . Terima Kasih wahai SAHABAT-SAHABAT kuuu ~ :*
|
|
|
V
Mango Cake :) Seriously , we can't finish it up ~ HAHA
|
|
|
V
Omeyy ann dak sbelah kitee nyy ? Well , she's my friend :)
Honestly , IMISSHERSOMUCH ~ No one can replace her . Kita dah tak sehaluan mcm dulu lagi . and actually , aku tak dapat cari kawan yang baik , caring , lovely , sporting mcm dyee :'(
Sepanjang hayat hidupku , dia lahh SAHABAT DUNIA AKHIRAT yang pernah ku jumpa . At sek baru nyy , takdee siapa yang leyy aku ceritakan segala masalahII yang aku hadapi . Sedih tetap sedih , tapyy nak buat mcmne , dahh masingII nak kejar impian knn ? :'( hmm . CitaII dyee nak jadi seorang doktor . Hope citaII anda tercapai wahai NURHAFIZAH BINTI MUSA :) amiinn amiinn ~
For now , NEW SCHOOL , NEW FRIENDS , NEW LIFE :)
And I'll never ever forget you my besties :* Thanks for all the precious moment . 
YOU ARE THE BEST AFTERALL ~
REMEMBER , ILOVEYOU MY DEAR BFF ~
Tiada siapa yang dapat memisahkan tali persahabatan kita kecuali datangnya ajal ♥
|
|
|
V

Me with Najwa Latif ^^ weee ~ ehh salah , NAJWA LATIFAH ~ hehe ..
Comel knn dye ? Act , kenal nan dyee nyy baru 2 minggu jee kutt :( hmm . yelaaa , dye knn dak baru masuk Waddin . then , tkpena kutt tegur dye . tapyy , tegur dye time Hafni nak pindah .. huhu sedih knn . padahal satu kelas , , mane taknyee , Hafni duk depan , Najwa duk belakang . HUHU . Anyway , thanks for the big day my friend :) Thanks jugak bagy hadiah yang omeyomeyy tuu ~ Cute sgt . mcm orgnyee , HEHE :)
|
|
|
V
She's my friend too ^.^
Lawa knn dak sebelah kitee tuu ? :) Dye baik , sporting . Part Hafni tak sukee , bilee dye marah . Fuhhh --' macam singa weyyy >< kekadang uhh , kalau dye marah , dak lakyy sukee kacau dyee , buat lawak . and at last , dye berjaya utk menceriakan dirinya kembali :D ahaha . aku rindu gelak ketawa dyee , lawak dyee , sifat sporting dyee , , :) dyee nyy pandai , tak kedekut ilmu . I like being her friend :)
btw , Thanks for the big day . IMISSYOU NUR FADZILAH BINTI HAFFIS :*
|
|
|
V
Nurul Hanisah Binti Shahruddin ~
Kawan yang susah senang , kita hadapi bersama :)
Hafni kenal dyee since form 1 .. dye baikk , kekadang uhh , bilee ade masalah , bilee sedih , mestyy dye akan ceramah , bagy semangat .. I like her style :) dye anak Ustaz & Ustazah . and kalau tengok kemampuan dye , kelebihan dyee , dye leyy tarannum , marahaban . whoaaa ~ suara dyee , fuhh . merdu semerbak kasturi . #Haaa . dah mulaa merepek =,=
dyee nyy sama jee nan FADZILAH . sukee buat lawak . and sometimes , I can fit myself with her . Selesa bilee berkawan nan dyeee , sbb dyee pandai ceramah org . seriously , i like her style :)
btw , Thanks for the big day too my dear :') ILOVEYOU ~
|
|
|
V

Thanks For Everything . And thanks for all the wishes dear Facebook friends :)
Much Appreciated ! #Muaahhh :*

I celebrated it at home too :) Well , muka nampak happy . but then , kenyataannya , aku sedih T.T sbb tahun nyy tak dapat raikan dgn kehadiran papaku .. sbb dye pergi Korea . sokayy then :) I have my family :) My mum , sister , brother :) ILOVETHEM ~ thankss :*
|
|
|
V
Surat buatmu wahai SAHABAT ku :)

Friends are everything :) Thanks for all the precious moment :*
Japgi gerak balik asrama ~ duhh --' malasnyeeeeeeee ~ tralalala ^_^

Kbyee , Assalamualaikum :)