//CLICK! Wanyy Wanoo♥Hye Earthlings ♥ You have stumbled on my blog . Leave your footstep in my Cbox . Follow , and I'll follow you back dear readers :) Thank You ;*

▲ MySelf
♫ MyBebyBoo
▲ MySunshine
♫ MyEndlessLife
Design by : Nurin H.(mygurlz).
Basecodes : Husnaa.
0thers : <3 | <3


Older Post | Newer Post
For all SPM Candidates :']
Sunday, November 13, 2011 | 3:38 AM | 0 Stalker(s)
Assalamualaikum Para Sahabat Handal :]
wkwkwk :P

Apa khabar wahaii pembaca sekalian alam ? hee , Harap sihat-II jeahh .. Okeyy , Wanie nakk cepat ,,, so , straight to the point kayy ? :) 
As you all know , esokk , Hari Isnin , 14/11/2011 , adalah hari rasmi SPM = Sijil Pelajaran Malaysia kahn ? so , dalam kesempatan ini , Wanie nakk wishh Good Luckk kepada Abang-II , Kakak-II yangg bakal menduduki Peperiksaan SPM esokk tuu tau ? Buat Yang Terbaikk kayy ?
All The Best .. Make Your Parents Proud Of You ~ Wanie yakin , korang pasti bolehh ! Percaya pada diri sendiri .. Fokus ! :) SPM uhh penentu masa depan korang kahn ? so , BUATLAHH YANG TERBAIKK ! Solat hajat jangan lupaa ,, heee ~

Masa itu ibarat pedang , sekiranya kita tidak mencatasnya , ia pula akan memotong kita . Masa ibarat senjata tajam yang bernilai apabila dimanfaatkan dengan sebaiknya , tetapi sebaliknya akan berlaku sekiranya masa dibazirkan begitu sahaja . 
Menurut teori as-Syahid Imam Hasan Al-Banna , masa merupakan kehidupan . Sesiapa yang mengisikan masa dengan hal-hal yang tidak berfaedah , maka dia telah membuang kehidupannya . Hidupnya seperti tiada erti dan nilai . 
Masa kian suntuk . Peperiksaan semakin hampir . Berdoa lhaa pada Yang Maha Esa itu penting ..

So , not to forget ,,, Bagi yangg bolehh puasa uhh , digalakkan berpuasa .. itu ponn klw nakk .. Wanie ade terbaca , yangg kitaa digalakkan berpuasa pada hari peperiksaan supaya minda kita niyy luass .. *macam tuu lhaa ayat dia .. Wanie kurang ingat .. HUHU .
Muhasabahlah diri selalu dan fikirkan setiap kejadian ada hikmahnya . Dekatkan diri kepada-Nya dengan amalan-amalan solat-solat sunat dan membaca Al-Quran .

Ohh yaa , jangan lupaa jugaa yaa , mintaa restu ibubapa :) InsyaAllah , akan lagi tenang untuk menjawab soalan peperiksaan :) 

" Sesungguhnya Allah mengatakan hanya dengan mengingati Allah hati akan tenang . "
" Dari segi rohani adalah dengan memperkukuhkan lagi hubungan kita dengan Maha Pencipta . "
" Sesungguhnya , Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk kita ..
Maka berhubunglah dengan-Nya dan panjatkanlah doa kepada-Nya dengan seikhlas-ikhlas hati dan serendah-rendah diri ini sebagai hambanya . "
" Berdoalah agar dipermudahkan urusan dunia dan akhirat . "

Usahlah resah dan gelisah , tetapi bangkitlah , wahai mujahidin , mujahidah .. Janganlah gentar dalam berjihad menuntut ilmu dalam mencari keredhaan-Nya . Study itu jihad . Selamat berjaya dalam peperiksaan ..

InsyaAllah , Allah akan pasti bersamamu selalu ..

Do not hesitate for one moment that you can't get through ,
because when you doubt , you're out ..
So , just give out your efforts and everything will be just fine !


Salam Sayang ,
Si Keding (:

Purple Gal - Kebenaran tidak memerlukan hiasan bunga2 kata ..