//CLICK! Wanyy Wanoo♥Hye Earthlings ♥ You have stumbled on my blog . Leave your footstep in my Cbox . Follow , and I'll follow you back dear readers :) Thank You ;*

▲ MySelf
♫ MyBebyBoo
▲ MySunshine
♫ MyEndlessLife
Design by : Nurin H.(mygurlz).
Basecodes : Husnaa.
0thers : <3 | <3


Older Post | Newer Post
Ucapan Selamat Hari Raya Aidiladha ^_^
Saturday, November 5, 2011 | 1:40 AM | 1 Stalker(s)

Assalamualaikum wahai ahli kubur .. ehh salahh .. *wahai umat islam sekalian . .
Esokk umat Islam akan menyambut Hari Raya Haji & Aidiladha kahnn ? 

---> Pada hari yang cukup penting lagi dipenuhi sejarah ini , seluruh umat Islam bertakbir , bertasbih , bertahmid , dan turut beringat-ingat tentang kisah yang menjadi teladan buat kita semua .. Bagaimana Nabi Ismail a.s. telah dengan rela hati meminta ayahandanya Nabi Ibrahim a.s. mengikuti perintah Allah s.w.t. agar dia dikorbankan .. Kita semua ingat bagaimana di saat-saat akhir , Allah s.w.t. telah menggantikan Nabi Ismail a.s. dengan seekor biri-biri , yang akhirnya menjadi korban .. Tetapi , apa yang harus kita ingat juga ialah pengajaran betapa peritnya perasaan si bapa , Nabi Ibrahim a.s. , yang harus mengetepikan naluri kebapaannya yang terlalu mengasihi anaknya demi mengerjakan perintah Tuhan . Pengorbanan inilah – untuk mengetepikan perasaan sendiri demi sesuatu yang lebih besar dari diri kita sendiri – yang harus kita ingati dan kita amalkan .. Subhanallah ~

Jangan lahh kita asyik memikirkan diri sendiri hingga melupakan perintah-perintah Allah untuk berbuat baik sesama kita , untuk menegakkan keadilan dan menentang kebatilan ..

Akhir kata , kepada muslimin dan muslimat , rakan-II Blogger , rakan-II Facebook Wanie , rakan-II sekolahh & sesiapa shj yangg mengenali diri ini , saya ucapkan Selamat Hari Raya Haji @ Aidiladha .. Jika ada yang ingin balik kampung , berhati-hati lahh di jalan raya.. *kayy,sedih takk dapat balikk kampung..

Bila ayam dah tak selera makan,
kambing pula resah ,
lembu pura2 buat gila ,
unta jer nampak cool ,
tu tandanya raya korban dah dekat ..
Selamat Hari Raya Aidiladha ~


" Sebaik-baik korban adalah korban seorang hamba terhadap Penciptanya yang menganugerahkan pelbagai nikmat terhadapnya ."

Salam Sayang ,
   Si Keding (:

Purple Gal - Kebenaran tidak memerlukan hiasan bunga2 kata ..