//CLICK! Wanyy Wanoo♥











Hye Earthlings ♥ You have stumbled on my blog . Leave your footstep in my Cbox . Follow , and I'll follow you back dear readers :) Thank You ;*

▲ MySelf
♫ MyBebyBoo
▲ MySunshine
♫ MyEndlessLife








Design by : Nurin H.(mygurlz).
Basecodes : Husnaa.
0thers : <3 | <3


Older Post
Happy Saturday (:
Sunday, December 23, 2012 | 6:10 PM | 0 Stalker(s)
Jika hidup kamu dalam kekosongan, dampingilah keesaan Tuhan . 
Nescaya kamu akan beroleh ketenangan jua kedamaian (:


Assalamualaikum Wahai Pembaca Yang Cantik'2 , Kacak'2 dan Comel'2 :) EHH? XD
Nampak tak tajuk post ni ? Nampak knn ? :/ Happy Saturday ? Yaaa , hari Sabtu , 221212~ Adee apee ? Nothing's special , except for a family day out :) Family day out ? Yup , kami sekeluarga pergi berjalan . Berjalan kemana ? Haaaaaa , itulahh yang nakk diceritakan :)
Bismillahirrahminirrahim~ Kami sekeluarga pergi berjalan ke LEGOLAND Malaysia . Pernah dgr knn ? :/ Haaaaaa , yg takk pernah tuu , tanyalahh MR GOOGLE :) hihi ^^ Ehh ? Sekeluarga ? Yaaa , memang sekeluarga . Cuma kakak jee yg takk dapat ikut :( Biaselahh , hidup U knn ? Sadlife~ :'/ Yg adik bwh Hafni pulaa , tanakk ikut . Semua daa ajakk dia . Well , boys knn ? Lelaki kalau diajak berjalan , dorang mmg jarang nakk keluar . So , sesorang laaa dia kat rumah kelmarin :)
Dari Singapore nakk ke LEGOLAND Malaysia di Nusajaya tuu , mengambil masa hampir sejam . Tapi , masa hari Sabtu tuu , kami merentasi tambak johor dgn jam nyaa , daa hampir 2 jam lebih~ Bayangkan betapa rimasnyaa kami dlm kereta >.< Fuuhh~ Niat di hati nakk pergi ke USS Singapore , tapi mama ckp tunggu kakak balik . So , ditundakan~ Kenapa tiba'2 pergi LEGOLAND Malaysia ? Sebab.....Papa dapat tiket free :'D Tiket free ? Dari siapa ? HOHO , yg tuu taktau~ But then , by the time kami daa sampai ke destinasi , YA ALLAH~ Ramainyaaa manusiaaa ! :O Besarnyaaa tempattt ! :O Bestnyaaa ! :O and so on~ Memang sebelum ni pernah dirancang nakk ke LEGOLAND Malaysia , tapi takk kesampaian sbb hujan~ and at last ? Jadi jugaa :> Time kiteorg pergi tuu pun daa memang hujan , tapi sebelah petang lahh :) Hujan'2 pun tetap main , sebab apee ? Sebab taknakk membazir :'D Kami balik dari sana dalam kul 8 lebih . Well , kat sana banyak kemudahan , selesa lahh jugaa :) Surau adee , tandas adee , tempat makan pun adee . Tapi , fhm'2 jelaa harga kat sana acanee knn >.< huhu .
Tertanya'2 siapa yg buat patung'2 dan sebagainya menggunakan LEGO . Memang indah jee mata memandang~ Seronokkk ^^ Kalau nak dibandingkan LEGOLAND and USS , LEGOLAND lebih kepada kanak-kanak dan USS ni lebih kepada golongan dewasa . Kebanyakan game kanak-kanak kat LEGOLAND tuu mesti melebihi ketinggian 100cm . 
Kalau taman tema , mesti org nakk tengok game apee yang best . Mengikut pendapat kiteorang lahh knn , game paling best mengikut urutan ialah Project X , Dragon , Lego Rescue Academy (jadi ahli bomba) , Lost Kingdom Adventure , Technic Twister kecuali yang naik sampan , naik kereta , tuu tak sempat lagi nakk cuba , sebab masa tidak mencukupi . Kalau game kanak-kanak , memang banyak lahh yg best . Semua tempat ada game kanak-kanak . 

Project X memang mencabar~ Gugup jantung naik benda alah tuu . Yg adik kat sebelah , daa menangis melalak bagaikan ribut xD hahaha . Mengucap terus adik aku ni~ "ALLAHUAKBAR ! ALLAHUAKBAR ! ALLAHUAKBAR ! YA ALLAH YA ALLAH YA ALLAH ! ARRRGGHH ! I DON'T WANNA DIE ! :'((( "
Bila ceritakan kat mama , mama tergelak , mama ckp , "Ohhh kauuu ! daa nakk mati baru ingat Allah ehh ?" hahaha xD bedekah satu family~

Izinkan gambar mewakili segalanya :)

Kami sekeluarga :)
|
|
|
V
Technic Twister :)
|
|
|
V
 LEGO atas air ^^
|
|
|
V
 Singapore
|
|
|
V
Taj Mahal :)
|
|
|
V
 Brunei Darussalam :)
|
|
|
V
 Ancient Egypt :)
|
|
|
V
 Parrots made of LEGO :)
|
|
|
V
 Maybank Castle :)
|
|
|
V
 Dataran Merdeka , Johor Bahru :)
|
|
|
V
 Taktau nama benda alah ni . Tapi dia mengeluarkan air mcm hujan~ Omeyy jaa ^^
|
|
|
V
 Masjid Putrajaya :)
|
|
|
V
 KLIA :)
|
|
|
V
 Giraffes made of LEGO :)
|
|
|
V
Comel knn dinosaur belakang tuu ? XD wkwkwk
Observation Tower untuk tengok view LEGOLAND :) INDAHNYAAA~ Subhanallah :')
Adee satu gambar KLCC di malam hari , sebelum balik , Ya Allah , lawaaa sangattt :)

Thank you papa , mama kerana membawa kami sekeluarga berjalan'2 :)

Sekian sahaja dari saya :'D
Assalamualaikum :'D